Lampen

Helpen gekleurde lampen om beter te slapen?

Helpen gekleurde lampen om beter te slapen?

Voor een goede slaap zijn licht en de temperatuur in je kamer het belangrijkst. Het is natuurlijk onmogelijk om alles in je slaapomgeving te regelen, maar je kunt wel wat kleine veranderingen aanbrengen om te ontspannen en beter te slapen.

Als je actief bent op sociale media, heb je misschien gehoord over het vermijden van blauw licht voor het slapengaan. Er is solide bewijs dat slapen met blauw licht zowel de kwaliteit als de duur van je slaap vermindert.

Net zoals het belangrijk is om blauw licht 's nachts te vermijden, is het ook waardevol om te begrijpen welke kleuren licht je kunnen helpen om beter te slapen.

welke lichtkleuren moet je 's nachts vermijden?
Inmiddels heb je het misschien al geraden. Toch?

De lichtkleuren die het slechtst zijn voor de slaap zijn felle en koele kleuren zoals blauw en groen.

Felle kleuren bootsen daglicht na, waardoor je hersenen en lichaam denken dat het dag is. In tegenstelling tot warme kleuren die je kunnen helpen ontspannen, geven koele kleuren je lichaam het signaal dat het tijd is om wakker te worden. Koel licht houdt je alert en kan het moeilijk maken om in slaap te vallen als je er 's nachts aan wordt blootgesteld.

Een goede nachtrust en wakker worden zonder supermoe te zijn, is tegenwoordig een droom geworden. Dit kan komen door de onnodige installatie van fel blauw licht of het overmatige gebruik van elektronische apparaten zoals telefoons of laptops.

Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht van telefoons en schermen onze melatonineniveaus kan verstoren, waardoor de slaapkwaliteit afneemt.

Het gebruik van warme rode en amberkleurige lampen voor het slapengaan kan je slaapkwaliteit verbeteren en je helpen beter te slapen!

Volgende lezen

Zijn projectoren goed voor de slaap?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.